Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

woensdag, september 08, 2004

Moskow - Irkutsk

Zondagavond de trein gepakt. Zit je net lekker, gaan ze de coupe's omgooien. We zijn in een coupe terecht gekomen met een echte russische Babouschka en Jadouschka. We hebben veel van ze geleerd. Hoewel ze geen woord engels praten, wisten ze ons een hoop wijs te maken. En erg handig bij de tussenstops, Babouschka kent de regels wanneer er rijen staan, voor haar staan die er niet :-).

Babouschka zorgde verder voor de hapjes, wij voor de drankjes. Naast ons hadden we 4 Engelse Babouscka's (toeristen dus) en vlakbij een verdwaalde Ier waar we veel mee op trokken, hem komen we in Mongolie weer tegen. De coupe kent een eigen "attendant". Zij zorgt voor de schoonmaak en kan de douche regelen voor je. Aangezien de russen toch niet gaan, was er plaats genoeg. Maar erg handig is anders. Na de eerste douche maandag ochtend hebben we besloten om met de volgende ronde te wachten tot Litsvianka, maar dan wel een echte Banja.

De trein stopt een paar keer per dag voor een wat langere break (20 min), ff lopen en snacks kopen. Je moet opletten op de tijdsverschillen. Waren we maandag vergeten, dus dinsdag was de dag ineens 3 uur korter. Zo'n reis gaat wel snel dan :-).

Eten was redelijk, niet al te duur. Maar voornamelijk noodles en soep gegeten. Landschap was mooi, maar niet heel bijzonder. Pas woensdag kwam er afwisseling in al die Berkenbomen en zagen we zowaar dorpjes langs de rails opduiken. Voor de rest is er vrij weinig in west Siberia. Uiteindelijk in de Oost Siberiesche hoofdstuk Irkutsk aangekomen, de bus gepakt naar Litsvianka (70 km).

Free counter and web stats