Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

vrijdag, september 10, 2004

Litsvianka, Siberie, Russia

Zijn we dan, het grootste meer van de wereld. Zo groot als Belgie en ruim 1600 m diep, max 10 graden en 3 mnd per jaar bevroren. Het ijs is dan zo dik, 3 meter, dat ze er vroeger zelfs de treinrails over hebben gelegd en het leger bij China er mee bevoorraadde (spelling???). Deze rails was dus destijds wel seizoensgebonden :-)

Litsv. is een klein vissersdorpje. We hebben rond 11.00 bedden gevonden bij mevr. Calina. Een erg aardige vrouw. Ze liet ons haar huiskamer zien en we kregen de bedden toegewezen. Daarna hebben we maar gevraagd of ze de Banja wilde aanzetten, het laatste stukkie zeep was al weer even geleden. Rond 1400 zijn we erin gegaan. Het is gewoon een sauna, maar dan gebruiuk je het ook meteen om je te wassen. Het was koud en regende iets, ideaal weer dus voor zo'n banja, en de vodka stond te wachten. Na een uur klaar en bleek de zon ook aanwezig te zijn. Dan kun je weinig anders dan gaan zitten, drinken, en niks doen. Dat is gelukt tot het avondeten. Calina had een soort nasi met pannekoeken (mooie combi) gemaakt, was fantastisch. De kroeg 's avonds was zoals siberia, groots maar leeg, op tijd naar bed dus.

Op vrijdag hebben we rond gewandeld. Het uitzicht is hier fantastisch. 's Ochtend is het ijskoud (onder de 10 denken we), maar met zon en een trui is dit goed ui te houden. Je zit dus in de bergen, voor je een gigantisch meer, en nog meer bergen. Maar 2 dagen is dan ook wel weer genoeg, zaterdagochtend terug naar Irkutsk en een slaapplaats, bank en internet vinden (en das gelukt).

Free counter and web stats