Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

woensdag, september 15, 2004

Ger Camp, Mongolie

Dat was dus echt koud. Op zich nog een best redelijk bed, maar de bovenkant van die tent bleef gewoon open. En 's nachts koelt het hier aardig af. Inghi had gelukkig wel de verwarming, tevens kookstel, aangestoken. We zijn met z'n allen naar de rivier gegaan. Hoewel we dachten dat hier gezwommen en gevist kon worden, was het niet meer dan een beetje rondhangen en genieten van het uitzicht, wat overigens dus wel de moeite waard is.

Overigens, zowel Inghi als de familie spraken geen Engels. Toilet en douche waren ruim opgezet en bestond uit het achterland van Mongolie, das best even wennen.

Na het bezoek aan de rivier hebben we paard gereden. Mijn eerste keer! (Robin) Ging super, op een van de heuvels geweest en genoten van een prachtig uitzicht. Aan het eind van de dag nog een keer gegaan. Dit keer was het cowboy'tje spelen. We hebben de koeien bij elkaar gedreven en naar een ander stuk gras gebracht. Helemaal super. Hoewel lunch en diner een beetje eentonig werden was het goed te eten. De koffie hebben we, gezien het toilet, overgeslagen. Ter afsluiting van de dag kregen we een slachting van een geit. Zonder bloedvergeiten stripte onze gastheer de gehele geit. Alle wordt gebruikt van dat beest. Inmiddels ook bezoek gekregen van een aantal Japanse toeristen, zij hebben echter heerlijk in een westerse tent geslapen, die moeten het heel koud hebben gehad.

Dag 3 wilde we vroeg weer naar UB toe. Aangezien er geen patronen voor het vogel schieten waren en zwemmen ook niet mogelijk was (althans, als je 5 graden aandurft).

Dit werd lastig. Inghi heeft er ruim 5 uur over gedaan om terug te komen. Hij wilde niet harder dan 40 km/u. Erg raar, we hebben het idee dat hij niet eerder dan 1700 uur thuis mocht komen. Terwijl wij juist boodschappen wilden doen en internet opgaan. Das dus niet meer gelukt. Wat wel lukte was de korting....

Free counter and web stats