Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

vrijdag, december 24, 2004

Koh Phi Phi Don

Weer om 07.30 uur op voor een dagje topsport. 3 duiken, waarvan 1 bij het Wrak "the King Cruiser". Op 15 meter diep ontmoet je het wrak dat wordt ingeluid met een rij wc potten, apart om dat onder water te zien. Afzakken naar ong. 28m. en aangekomen bij het achterdek bleek het achterdek van de week te zijn ingestort, blijft steeds minder van over. Op weg naar boven nog oog in oog gestaan met een overheerlijke grote Barracuda.

De oorzaak van het zinken is niet geheel duidelijk. De ferry is destijds gezonken zonder aanwezigheid van auto's en de weinige passagiers waren allemaal bekenden van de kapitein, bovendien waren destijds opvallend veel speedboten aanwezig waarmee ze "gered" zijn. Vermoed wordt dat de kapitein rijk is geworden van of het verzekeringsgeld of van de duikscholen di mogelijk geld bijeen brachtten, ze hadden nog geen wrak hier, de kapitein heeft keurig naast 2 andere duikplekken gelegd, waarvoor onze dank.

De tweede duikspot was sharkpoint, zonder haaien, net als dat bij de derde duik, whaleshark wall geen walvishaaien zatten.

Maar een mooie inleiding van een witte kerst, genoeg witte zandstranden hier om dat op te zieren, maar vanavond een avondje friends...
Fijne kerst, lees net dat Piet Paulusma een witte kerst voor jullie voorspelt...

Free counter and web stats