Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

vrijdag, december 03, 2004

Vientianne (Laos)(2)

Beerlao

We worden nu al 2 weken verwent met het overheerlijke Laobeer, tijd voor een bezoekje aan plek waar dit heerlijke brouwsel in elkaar wordt gezet.

Eerst de Thaise ambassade opgezocht voor de 2-maands visa. Beetje veel bureaucratie daar, niet erg verder, maar dat je niet eens met Lao Kip kan betalen is toch wel het toppunt! Dus Baht’s bij de bank gehaald en doorgecrossed op de brommert naar de brouwerij, was al lunchtijd voor hun, dus dan meer eerst onze tweede attractie vandaag het buddhapark. Een mooie combinatie deze twee, daarmee combineer je de twee hoogtepunten van de Lao cultuur.

Dat park is echt heel vreemd. Geen Wat te zien, maar dus alleen maar beelden. En hele rare. Was erg grappig. Alleen het doel van dat park is ons niet helemaal duidelijk geworden.

Terug naar de brouwerij. Dat viel een beetje tegen. Een mooie sticker gekregen!, dat weer wel. Verder is het erg gek dat t-shirts van het bier hier net zo duur zijn dan in de rest van Laos. Prijzen zijn hier sowieso raar. Concurrentie is overall hevig aanwezig, maar de prijzen zijn overall gelijk en souvenirs zijn weer gigantisch duur.

Dus toen we gezien hadden hoe de dopjes op de bierflessen worden gezet hebben we de zon zien ondergang, achter Thailand, dat aan de overkant van de Mekong ligt, erg mooi. Aanbeland bij het guesthouse hebben met Peng zitten praten die daar werkt. Heeft ons het e.e.a. geleerd over Laos en het Buddhisme, hij was zelf Monnik geweest voor 13 jaar. Nu niet meer, want anders had hij eergister niet dronken met z’n brommer kunnen vallen. Z’n knie bewegen lukte niet meer en de schaafwonden waren niet mis. Z’n vriendin kwam binnen toen ze klaar was met werken (restaurant next door) en zij bleek achterop te hebben gezeten. De schaafwond keurig open. We hebben onze first aid kit maar ff gepakt en ze hebben nu weer schone en verpakte wonden. De baas vertelde achteraf dat ze geen beroep kunnen doen op enkele voorziening, verzekering is een beetje duur hier (of ze verdienen te weinig). Was inmiddels al een paar uur en biertjes later, tijd om naar bed te gaan, morgen een lange brommer dag…

Free counter and web stats