Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

woensdag, september 22, 2004

Pingyao, China

De chinese trein vanuit mongolie naar Beijing was niet representatief. Met z'n 6-en in een open coupe, bang voor diefstel, constant stoppen, niemand die rekening houdt met mogelijk slapende medepassagiers. 1 Voordeel, roggelen was verboden in de trein. Met een paar uurtjes slaap op plaats van bestamming gekomen. Pingyao is een plaatsje dat in het bezit is van een nog geheel in tact zijnde stadsmuur vanuit de Ming dynastie. Het dorpje is opgebouwd uit vierkantjes. We zitten voor 4 euries p.p. in het het middelste vierkantje, het centrum. In deze stad is destijds het geld uitgevonden (dat was in de florerende Han Dynastie). Daar kun je niet echt veel merken meer. Alle huizen kennen nog de traditonele stijl, maar de schilder is ook dit jaar niet langs geweest.

Ook hier is het eten fantastisch. Wat je krijgt weet je niet helemaal van te voren, maar teleurstellen doen ze ons niet. Erg bijzonder was de begravenis stoet die door het door het dorp liep. Voor een westerling leek het een beetje angstaanjagend. Het eerste gedeelte van de stoet speelde vrolijke muziek, daarna, kwamen de nabestaande. Sommige droegen hakenkruizen op hun petje (dat heeft hier dus een andere betekenis) en de direct betrokkene zagen eruit als leden van de Klu Klux clan. Tussendoor werd gestopt (misschien wel bij het huis van de overledene) en werd nepgeld verbrand. Dit schijnt iets met de goden te maken te hebben. Vroeger deden ze echt geld, maar nep kwam ze toch beter uit :-).

Terug naar het hotel. 4 euries is hier nog vrij prijzig, maar we zitten wel erg mooi. Helemaal in Chinese stijl. Een soort bedstede, de deur opent naar een soort binnenplaats die je leidt naar het eetgedeelte dat weer uitkomt op de straat. En daar kijk ik nu op uit tijdens het typen. Het is tijd om de stadsmuur te beklimmen en te ontdekken wat hier nog meer te beleven is....

Free counter and web stats