Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

maandag, oktober 04, 2004

Raar

Ff wat gekkeheden op een rijtje over China waar we tegenaanlopen:

Sanitair:
Ik weet niet of de Fransen hier ooit zijn geweest, zo wel, dan zijn ze het staantoilet vergeten mee te nemen. Inmiddels zijn we aardig bedreven. Alleen soms blijkt diarree een postieve uitwerking te hebben aangezien de spieren dan niet al te lang dienst hoeven te doen.

Toiletpapier. Hebben ze hier wel, maar ik vraag me af hoeveel ze hier nu echt gebruiken (dit weten we aangezien openbare toiletten ook echt openbaar zijn, kan best gezellig trouwens).

Kinderen: Die hebben dus een open gat in hun broek van achter, das makkelijk als ze nodig moeten!!!! Kan dus ook op straat (is niet doorsnee hoor).

Achteruittrappen, vooruit fietsen
We hebben hier een riksja gehad die achteruit begon te trappen, terwijl we vooruit gingen. Rare Chinezen?? Nee, slimme Chinezen: Bij de stop maar ff gecheckt: Hij blijkt 2 versnellingen te hebben: vooruit trappen is zwaar, achteruit is licht. Verder heeft ie een handrem (als ie werkt)

Werkeloosheid
Ook het communisme heeft de werkeloosheid niet kunnen uitbannen. Maar ze weten het wel terug te brengen. Ze hebben talloze "Melkertbanen". Overal (musea, parken) waar je een ticket moet kopen moet je hem 3 x laten zien, knippen ze hem 2x, en er staan talloze mensen omheen die dat weer controleren. Toppunt was de bakker in Chengdu: Brood pakken, bediende schrijft een ticket/ bon uit, in 3 voud. Je loopt naar de kassa, je betaalt en hij stempelt ze alle drie, 2 stempels wel natuurlijk, je krijgt 1 ticket terug en je kan je brood ophalen. Bij de kassa is inmiddels de bestelling handmatig in de pc ingevoerd en worden de 2 overgebleven bonnetjes gearchiveert....

Verder ontkom je niet aan om elke 2 minuten iemand opstraat te zien van de plantsoenendienst. Elke straat is dan ook erg schoon (zelfs in de kleinste plaatsjes). En alle openbare toiletten, en die zijn er veel, hebben een kassa, zelfs in de kleine steegjes (kost 5 eurocent).

Geld
Voor 1 Yuan (0,1 Euro) hebben ze 3 verschillende biljetten en een munt

TV
Echt overal hebben ze een tv, heeft misschien iets te maken met de mediastrategie van de overheid?? Maar dus ook in de meest shabby guesthouses. We hebben daarom gezien hoe Makaay 3x scoorde tegen Ajax. Maar wel in het Chinees, geen enkele engels zender (er zijn er zo'n 50). En de olympische spelen zijn hot, en dan heb ik het niet over de para. Gisteren hadden ze de afsluiting en hebben we de dames en heren hokyers zien verliezen.

Internet
Hoe krijg je die 1000-en Chineese tekens op een toetsenbord?? Typ ctr spatie en je kan tekens intypen, zal wel software achterzitten. Maar jij hebt niet door dat je ctr spatie hebt ingetypt, de eerste paar keer zit je dus raar te kijken.
Toegang tot sites is zeer divers, in chengdu blijken we nu weer alles te kunnen zien, maar vaak is alleen hotmail te bereiken, raaarrrrr

Free counter and web stats