Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

woensdag, oktober 06, 2004

Guangzhou, Guangdong (Kanton), China

Zo das lastig. Kunnen we eindelijk elke site bezoeken die we willen, hebben we weer alleen een telefoonlijn. Dat betekend dat updaten weer eens via de mail gaat. We hopen dat alles in de goede volgorde op de site komt (daardoor kunnen we trouwens ook een dubbel geplaatst bericht nu niet deleten.

Op woensdag dus wakker geworden in een heerlijk hotel in Kanton. Moderne stad waar je de invloed van HongKong merkt. We hebben gister de visa voor Vietnam geregeld, die kunnen we de 13e weer ophalen. Vandaag de lijnbus genomen naar Zaoqing. 2 uurtjes reizen naar een park waar, volgens de Lonely Planet zwembaden zijn. Het begrip zwembaden kent in China echter een andere betekenis. Het park was schitterend, daar niet van. Oude bomen met medicinale krachten, mooie tempel en een kristalheldere rivier. In die rivier mag je dus pootjebaden daar waar "pool" staat, maar dus niet zwemmen.
Het is dus bij een mooie parkwandeling gebleven.

Terug in Kanton zijn we de Kantonese keuken gaan ontdekken. Das gedeeltelijk gelukt. 2 gerechten, de eerste erg lekker en apart, geen idee wat het was. Het tweede gerecht was kip, koude kip, op zich niet zo heel lekker en bij het omverwerpen van de hoop vlees kwamen de halve schedel tegen van de kip (we hadden ook maar een halve besteld...). Apart. Gisteren was het eten ook geen succes, geen idee wat we hadden, maar het vermoeden was dat dit schapenhersenen waren. We komen nog terug in Kanton voor poging 2...

Free counter and web stats