Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

dinsdag, oktober 05, 2004

Kanton (Guangzhou), China

Zo, da was een aardig tripje. Op zondag in de middag vertrokken. 19 uur in de trein gezeten en 's ochtends ergens aangekomen in de middle of nowhere, dus maar de trein doorgenomen naar Kanton, dat was gelukkig maar 24 uur en kwamen daar vandaag aan. Warm, engels sprekende mensen, modern, shoppingmalls, metro! Alsof we weer terug op aarde waren (hoewel Chengdu ook al redelijk ontwikkeld is). Aan die treinen is geen touw vast te knoppen. Ten eerste reizen we nu al een tijdje met de trein en hebben al aardig wat km's afgelegd (ik schat een km of 12.000). Er is nog geen trein te laat vertrokken of aangekomen (ik las trouwens dat het OV in NL weer gaat staken :-)).

De treinen zelf verschillen ook elke keer. Soms is roggelen verboden, soms ook niet. Vanacht hadden we een luxe trein, een soort eigen cabina, veel minder lawaai, heel relaxed dus. En hoewel de openbare toilettren soms wat te wensen over laten, de wc's in de trein zijn een stuk beter dan in NL.!

Op zoek naar heerlijk eten...

Free counter and web stats