Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

woensdag, oktober 27, 2004

Hoi An

Ja das lekker, voor dit weer hadden we net zo goed in NL kunnen blijven. Vanaf gisteravond regen, regen en regen. Straten staan nog niet blank, maar dat kan nooit lang duren. Dus dat betekende een lang ontbijt tot een uur of 12. Daisy en Tara (de Aussies waar we in Sapa mee in de trein zaten) kwamen erbij zitten. Even de prijzen vergeleken en we doen het niet slecht. We worden overal afgezet, logisch, maar we zitten onder het toeristische gemiddelde lijkt me. We zijn wel op zoek naar de juiste prijs voor de 1e Engelsetalige krant die we eindelijk hebben gevonden. Op de krant staat 1.5 euro, gisteren voor 0.75 gekocht en vandaag voor 0.25, die snap ik nog niet helemaal, morgen probeer ik hem voor 0.1. Rare economie hier. Rond lunchtijd zijn we onze broeken gaan passen bij de twee enigsins op leeftijd zijnde dames. Die leeftijd weerhoudt ze niet van handtastelijkheden, sexe maakt niet uit trouwens. Ik ga toch maar aannemen dat dit cultuur is, anders zouden we moeten vaststellen dat de oude 1 gezinspolitiek hier iets te ver is gegaan, ze lijken echt allemaal op hun eigen geslacht te vallen. Zelfs militairen zijn hand in hand gespot (wat natuurlijk wel weer vriendelijk overkomt, hoe zijn de Amerikanen daar destijds mee omgegaan?). De "spijkerbroek" van C. moet wel behoorlijk aangepast worden. Over mijn broek ben ik redelijk tevereden, paar kleine aanpassingen. Vandaag zal het niet meer zijn dan eten en de broeken nogmaals passen. Mazzel dat Internet hier lekker traag is, hebben we wat te doen. Wel even gemsnd voor het eerst hier en sprak mn studiemaatje Lokhin, sinds gister Drs. Lokhin.

Het weerbericht laat zien dat het hier tot het weekend regent. Dus als de broeken klaar zijn vandaag, op naar Nha Trang, duikersparadijs van VN. Maar al Denen gesproken die net daar zijn geweest, slechts zicht, misschien slechts een korte duik en terug naar de cultuur, we zien wel!

Free counter and web stats