Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

vrijdag, oktober 08, 2004

Yanshuo, Gianxi, China.

Heerlijk, na 5 weken reizen gewoon weten dat je je tas niet meer hoeft in te pakken, 5 dagen lang. Dus eerst maar es de was wegbrengen, 7,5 kilo. Vandaag was de planning om dan ook helemaal niks te doen. De hele ochtend hebben achter internet gezeten (maar dus niet de site geupdate, dit is pas 3 dagen later geschreven). Dus helemaal up to date met het nieuws en de mails. Het overlijden van Andre H. was ons bekend, maar hoe en wat niet, Balki ligt nog steeds in het ziekenhuis en FC Utrecht staat 3e, niet onbelangrijk natuurlijk. In China zijn ze trouwens helemaal voetbalgek. Das mooi met een weekend wk-kwalificatie voor de boeg :-)

's middags het dorpje verkend, geinformeerd naar de prijzen van de diverse souvenirs, en bij de rivier gezeten die het plaatsje door 2-en splitst. Onwijs mooie natuur hier. Een rivier (meter of 10 breed en hele gekke heuvels door het hele landschap heen, tussen de heuvels in liggen de dorpjes. Het heuvels van 100 tot 300 meter hoog en stijl. We er 1 beklommen, moon hil. Deze lijkt dus op een maan, de rest zijn het hele grote p##mels die uit de grond schieten. En het is hier een graadje of 30 met de ene dag licht bewolkt, de andere volop zon. Das wat ik noem nog eens een herfst.

De seizoenen de we trouwens meemaken (voor de rest hebben vandaag dus echt niks gedaan) zijn erg grappig. In mongolie hadden we 1 dag herfst 1 dag winter. In Beijing volop zomer dat ging door en later was het weer herfstachtig tot winters (we zaten op 2500 tot 4000 m. hoogte in Jiuzhaigou, update hiervan volgt nog, eind september). En nu dus zomers, en de truien zijn inmiddels gewassen gaan in vietnam op de post naar huis.

Heerlijk om hier trouwens tussen de buitenlandse toeristen te zitten
(voornamelijk chinezen toeristen gehad). Geen woordenboek voor 5 dagen, internet wanneer je wil (is graties!! en langzaam) en je kan hier alles krijgen, van Pizza tot Irisch koffie. En voor 2 euries kan die Irisch nooit slecht zijn. De eerste Irisch had trouwens een slechte afloop. Aangezien het al de 2e koffie is deze reis is de maag een beetje onwennig, en das pijnlijk als dan de sleutel afbreekt in het slot...

Maar op en top fit, dus de mountainbikes zijn vastgelegd voor 2 dagen...

Free counter and web stats