Going East (NL)

Hier vind je ons (Carina & Robin) reisverslag van 04 september 2004 tot en met 24 december 2004. Robin heeft zijn verslag van de dagen hierna gepost.
De nasleep Paklijst

zaterdag, oktober 23, 2004

Cat Ba Island (Vietnam)

Na een zware reis op vrijdag aangekomen op het eiland Cat Ba. Vanochtend helaas de boot gemist op 10 minuten, dus een ochtendje CNN kijken in Haiphung. Op de boot kennis gemaakt met de Zuid Afrikanen Murray en Brat, voor zaken in Azie en even snel vakantie in Vietnam. Om 1600 hadden we de eerste serieuze maaltijd van de dag, zeevoer, heerlijk. Met Murrayzijn we direct doorgegaan naar de Kiwi bar. Op de site kun je lezen dat hij een hekel heeft aan warm bier. De Kiwi bar (flightless bird bar)had, als een van de weinige cafe's hier, koud bier. We zijn dus daar maar even gebleven. Goed doorgezakt tot een uur of 00.00 en de volgende ochtend blij dat we niet op het aanbod van Murray zijn ingegaan om mee te gaan op de boottrip. Afgesproken met, ook op de boot ontmoete, Jelle en Roos (ja echt overal stikt het van de Nederlanders), om met z'n vieren een boottocht te doen, maar dan een dag later.

Zaterdag dus vrij weinig gedaan. Maar even het strand opgezocht, maar dat was niet veel. Het tropiche eiland met palmbomen moet nog even wachten. Dus dan maar genieten van het heerlijke eten. Aangeschoven bij Roos en Jelle (kok in de Republiek, Bloemendaal) die weten wat lekker eten is. Stomtoevallig was het eten naast de Kiwi bar, dus hebben de barkeeper nog maar even een hand gegeven. Murray was er natuurlijk (een van zijn verborgen talenten is zijn lever) en uiteindelijk hebben we met een groep van 15 man (canadezen, zuid Afrikanen, Engelsen, Aussies, Denen en wij dan) hints lopen spelen. Dit keer maar op tijd naar huis, de boot wacht morgen naar volgens de legende uit het slaan van een drakenstaart ontstane Halong Bay.

Free counter and web stats